Posted on / by pureayurveda / in Przepisy

Kasza jaglana – deser dla wegan i glutenowc贸w.

  •   
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kolejny szybki, zdrowy i fit deser dla doros艂ych i dzieci 馃檪 Bardzo smaczna i po偶ywna s艂odycz! Kasza jaglana bardzo dobrze wsp贸艂gra ze wszystkimi sk艂adnikami, dlatego te偶 serdecznie j膮 polecam wszystkim do stosowania do r贸偶nych potraw 馃檪

20161215_114911

Sk艂adniki:

  • 2 szklanki mleka ro艣linnego lub spo偶ywczego
  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej
  • 5 daktyli
  • 2 艂y偶ki mas艂a orzechowego
  • 2 艂y偶ki karobu lub kakao
  • 1/2 艂y偶eczka soli morskiej

Wykonanie:

Kasz臋 jaglan膮 2 razy przep艂uka艂am wod膮 na zmian臋 zimn膮 i gor膮c膮. Nast臋pnie wsypa艂am j膮 do garnka dola艂am mleka, daktyle, mas艂o orzechowe praz s贸l morsk膮 i tak gotowa艂o wszystko razem na ma艂ym ogniu ok 15 – 20 minut. Po tym czasie doda艂am karob (kakao) i zblendowa艂am razem na g艂adk膮 mas臋. Na ko艅cu prze艂o偶y艂am do pucharka i udekorowa艂am 艣liwk膮 i wi贸rkami kokosowymi ale mo偶na r贸wnie偶 doda膰 inne dekoracje – tak jak nas inwencja tw贸rcza poniesie.

 


  •   
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: