Posted on / by pureayurveda / in Przepisy

Kasza jaglana – deser dla wegan i glutenowców.

  •   
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kolejny szybki, zdrowy i fit deser dla dorosłych i dzieci 🙂 Bardzo smaczna i pożywna słodycz! Kasza jaglana bardzo dobrze współgra ze wszystkimi składnikami, dlatego też serdecznie ją polecam wszystkim do stosowania do różnych potraw 🙂

20161215_114911

Składniki:

  • 2 szklanki mleka roślinnego lub spożywczego
  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej
  • 5 daktyli
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki karobu lub kakao
  • 1/2 łyżeczka soli morskiej

Wykonanie:

Kaszę jaglaną 2 razy przepłukałam wodą na zmianę zimną i gorącą. Następnie wsypałam ją do garnka dolałam mleka, daktyle, masło orzechowe praz sól morską i tak gotowało wszystko razem na małym ogniu ok 15 – 20 minut. Po tym czasie dodałam karob (kakao) i zblendowałam razem na gładką masę. Na końcu przełożyłam do pucharka i udekorowałam śliwką i wiórkami kokosowymi ale można również dodać inne dekoracje – tak jak nas inwencja twórcza poniesie.

 


  •   
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: